Click&Collect-Serviciile de livrare ”must-have” pentru piața de E-Commerce

Click&Collect

Nu mai este o noutate – zona de E-Commerce este într-o continuă expansiune, iar tot mai mulți oameni preferă să cumpere online. 

Piața de E-Commerce din România a înregistrat o creștere cu aproximativ 50% față de anul trecut, ocupând locul 50 la nivel global. 

Odată cu această creștere, clienții s-au orientat tot mai mult către comercianții care oferă mai multă flexibilitate și diversitate în zone de livrare. Astfel, Click&Collect a început să fie un ”must-have” în rândul magazinelor online. 

 

Ce este Click&Collect?

La bază, serviciile Click&Collect reprezintă modalitatea prin care îți poți ridica coletul comandat de la magazinele online din locațiile fizice. 

Când vorbim de locațiile fizice, ne referim la centre comerciale, hipermarketuri sau chiar sedii ale magazinelor.

 

Care sunt avantajele serviciilor Click&Collect? 

Suntem siguri că cel puțin o dată a trebuit să-ți schimbi planurile după programul curierului. 

Acum, datorită serviciilor  Click&Collect ai  libertatea de a ridica coletul la orice oră din zi, iar în unele cazuri, dacă Pachetomatele® sunt amplasate în exterior, chiar și noaptea. 

În timpul pandemiei, serviciile Click&Collect au reprezentat o soluție sigură de ridicare a coletelor, astfel clienții nu au mai avut contact fizic cu curierii. 

Totodată, aceștia sunt încântați de faptul că livrarea în Pachetomate®  este mult mai rapidă față de livrarea clasică. 

 

Pentru comercianții magazinelor online care au sedii fizice, acest serviciu oferă și o modalitate de upselling și de fidelizare a clienților.

Mai exact, atunci când clientul ajunge să ridice coletul, poate intra în magazin, se poate plimba printre raioane, iar la final să-și aleagă și să plece cu mai multe produse. 

Un alt avantaj pentru retaileri este costul mic în comparație cu alte metode de livrare. 

Din punct de vedere logistic, un curier poate prelua spre exemplu într-o zi 250-300 de colete și le poate lăsa în Pachetomate®, fără a mai fi nevoit să ducă fiecare colet la fiecare persoană în parte. Pe scurt, livrează mai ieftin și mult mai rapid.

 

Cum poți integra serviciile Click&Collect pentru afacerea ta

Noi, aici la Poșta Panduri dezvoltăm acest servicii pentru toate magazinele online.

În prezent numărăm peste 130 de Pachetomate în toată țara și continuăm să ne dezvoltăm.

Pe scurt, beneficiarii pot cumpăra online și pot opta pentru ridicarea comenzilor de la cel mai apropiat punct de ridicare, care pot fi:

  • Pachetomate® – dulapuri inteligente – amplasate în centre comerciale, mall-uri, clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale, containere
  • Stații poștale digitale – construcții modulare cu temperatură controlată deschise 24/7 care găzduiesc Pachetomate®

 

Luna trecută, am avut ocazia de a fi prezenți pentru a 3-a oară consecutivi la unul dintre cele mai mari evenimente din zona de curierat și servicii poștale la nivel global – Parcel+PostExpo2021, de la Viena. Dacă ești curios cum a fost experiența trăită, am scris un scurt articol despre asta aici https://bit.ly/3l6qFLU

Pe scurt, am prezentat conceptul nostru Click&Collect unic în lume – Temperatura controlată 

Practic, toate Stațiile poștale digitale au la bază un sistem care menține temperatura din interior la maximum 25 grade Celsius.

Prin serviciile noastre, oferi flexibilitate clienților tăi (își pot ridica coletul la orice oră din zi și din noapte), dar și siguranță, datorită sistemului de temperatură controlată prin care clientul are certitudinea că produsele comandate (în special- produse perisabile, produse pentru copii etc.) rămân în stare perfectă până la ridicarea acestora.

 

Pentru mai multe detalii despre cum poți integra seviciul Click&Collect pentru afacerea ta, poți lua legătura cu unul dintre colegii noștri din departamentul de dezvoltare:

 

Iuliana Gherber

iuliana@plati.online

+40 0770 414 831

 

Cristian Cătălin Trandafir

cristian@plationline.eu

+40 0722 566 776

 

Dragoș Focșa                                                                          

dragos@panduri.ro

+40 725 529 619

 

*Pachetomate®   este marcă înregistrată C-solution