Parcel-PostExpo2021-Evenimentul anului în industria de curierat din lume

PostExpo2021 Team Posta Panduri si Plati Online

Parcel-PostExpo2021 este unul dintre cele mai mari evenimente organizate la nivel global pentru livrarea de colete, logistică E-commerce și zona poștală. 

Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat pe 11-14 Octombrie la Viena.

Găzduind peste 250 de expozanți, evenimentul se vrea a fi o oportunitate excelentă pentru a obține o privire directă asupra celor mai recente și inovatoare tehnologii în domeniu. 

Printre participanții de anul acesta, putem enumera: reprezentanți ai companiilor de curierat, servicii postale, dar și comercianți online ale integratorilor de soluții.

 

Fiind deja la a 3-a participare consecutivă, Cătălin Maftei – CEO C-solution împreună cu o parte din echipa C-solution a avut ocazia să prezinte curioșilor prezenți la eveniment, Stația Digitală Poșta Panduri, un concept Click&Collet unic în lume, plus multe alte surprize. 

Pentru a putea transmite mai bine emoția trăită, am pregătit pentru tine un rezumat al celor întâmplate la Viena. 

 

Pe scurt, Parcel-PostExpo2021 este cel mai important eveniment internațional la care ne prezentăm serviciile.

Ne-am simțit foarte bine, tocmai de aceea a fost o plăcere să fim prezenți și în acest an. An de an este o ocazie foarte bună de a ne revedea cu vechi prieteni, totodată și o oportunitate de a cunoaște oameni noi, pasionați de zona de curierat, dar și nu numai. 

Soluțiile prezentate de Poșta Panduri în cadrul Parcel-PostExpo2021 

Pe departe, Stația Digitală Poșta Panduri a fost ceea care a întors toate privirile. Fiind un concept unic în lume, aceasta are la bază un sistem de controlare a temperaturii din interiorul containerului. 

Funcționabil și monitorizat 24/7, Stația Poștală Digitală reprezintă o soluție foarte bună pentru comercianții care vor să asigure flexibilitate clienților, dar și siguranța că produsele comandate (în special- produse perisabile, produse pentru copii etc.) rămân în stare perfectă pănă la ridicarea acestora.

În cadrul evenimentului, am reușit să vedem și inovații în zona de software,  concepte în zona de ECO/Green al sistemelor de curierat dar și solușii last mile cu mașini, cargo ebikes și scutere cargo electrice.

 

 

La nivel de România, în acest moment Soluțiile Click&Collect și DIY sunt cele care câștigă cel mai mult teren, împărțite în 3 zone:

  • în centrele urbane – rețele de Pachetomate și open shared între firmele de curierat
  • în zonele rurale – stații poștale digitale și magazinele sătești
  • în zonele speciale – cum ar fi Delta Dunarii sau zone muntoase – drone specializate

 

Câteva gânduri de final

Dacă ar fi să descriem în 3 cuvinte experiența de anul acesta de la Parcel-PostExpo2021, putem spune:

1.Digitalizare

2.Click&Collect

3.Interconectare

 

Industria de curierat și servicii poștale la nivel global continuă să crească de la an la an. Majoritatea expozanților prezenți la eveniment, au venit și au prezentat soluții ECO/Green cu accent pe zona de digitalizare. 

Așa cum au spus și mai sus,  în România interesul spre zona de Click&Collect și DIY este tot mai mare, lucru care ne bucură și ne ambiționează să venim cu noi soluții pentru clienții și partenerii noștri. 

Evenimentul, de anul viitor se va desfășura în Germania, la Frankfurt, pe data de 27,28 și 29 Septembrie. Abia așteptăm să fim acolo!