Studiu de caz: beneficii campanie Click&Collect – preț special livrare în Pachetomat

 

 

CONTEXT

C Solution, compania românească care înglobează serviciile Plăți.Online, PoștaPanduri.ro și LivrăriOnline.ro, a devenit în 2015 un one-stop-shop competitiv pentru comercianții care au magazine online, cu expansiune atât în zona serviciilor oferite pentru tranzacțiile cu cardul, cât și pentru livrările către consumatorul final, prin rețeaua de Pachetomate și a parteneriatelor consolidate.

 

Portofoliul de magazine online permite abordarea unei diversități în ceea ce privește mixul de marketing, folosind o serie de strategii bazate pe beneficii de preț pentru a stimula vânzările.

 

PROVOCAREA DE BUSINESS

 

Comerciantul cu care am pregătit campania vinde jucării și alte produse neperisabile pentru copii, fiind una dintre companiile cu peste 10 ani de activitate în domeniul comerțului online. Pentru aceștia, am gândit o campanie care să stimuleze vânzările de produse de pe site-ul lor în perioada vacanțelor școlare din luna februarie, beneficiul direct fiind costul efectiv al transportului produselor din coșul de cumpărături, fără să intervină pe alte reduceri de preț ale comerciantului. 

 

ABORDAREA STRATEGICĂ

 

Alături de comerciantul C Solution, am implementat o campanie de reducere a prețului transportului produselor comandate la Pachetomate și achitate prin platforma PlatiOnline.ro, pentru care clientul final a plătit un cost mai mic. Perioada aleasă s-a suprapus cu vacanța intersemestrială a preșcolarilor, dar și cu abundența de campanii dedicate Zilei Îndrăgostiților și a perioadei 1-8 Martie, astfel încât să încercăm o creștere a vânzărilor printr-o nouă abordare.  

 

SOLUȚIA

 

Timp de o lună de zile, pe home-page-ul magazinului online al comerciantului a existat informația cu privire la reducerea de preț pentru ridicarea coletului de la un Pachetomat – preț fix 5 lei, în loc de 12.9 lei, prețul standard practicat de C Solution pentru acest tip de serviciu (serviciul național, cu TVA inclus). 

 

IMPACT

 

În urma acestei campanii, care s-a desfășurat în decursul lunii februarie 2023, comenzile au crescut cu 202%, comparând luna de campanie cu o lună precedentă, unde clienții nu au avut niciun beneficiu de preț pentru transportul coletelor. 

 

ALTE IDEI DE IMPLEMENTAT

 

Mixul de marketing este o modalitate prin care se pot crește semnificativ vânzările. Echipa C Solution vă stă la dispoziție cu mai multe idei de campanie pe care le putem desfășura împreună, fără costuri suplimentare din partea dumneavoastră. 

 

  1. Preț fix livrare Pachetomat – 5 lei / suportat de client
  2. Preț preferențial Pachetomat – suportat de comerciant (5 lei) – cu transport gratuit ca beneficiu direct

 

Banner home-page cu beneficiu direct – ridicare gratuită de la Pachetomat 

Nr comenzi lună fără campanie -41 colete

Nr comenzi lună campanie – 124 colete

  • Aprox 202% comenzi noi